Hoe werkt het?

Er zijn twee delen in e-Kracht: een deel met je persoonlijke pagina en een deel waarin je samen met andere gebruikers actief bent.

Op je persoonlijke pagina kun je je contactgegevens opslaan, je adressenboek vullen, je dagboek bijhouden en links en foto’s plaatsen. Je kunt zelf aangeven met wie je welke informatie wilt delen.

In het andere deel van e-Kracht kun je een besloten site delen met mensen die daarvoor zijn uitgenodigd. Wie een besloten site opent is ook beheerder van die site. Alleen de beheerder kan deelnemers uitnodigen en eventueel het beheer met anderen delen. In de besloten site kun je samen afspraken maken, gesprekken voeren en informatie delen. Dit deel van e-Kracht wordt vaak gebruikt als je met elkaar wilt nadenken over een kwestie, probleem of verbetering die voor een van de deelnemers of voor alle deelnemers belangrijk is.

Iedereen die dat wil kan een besloten site openen. Je kunt dus ook door anderen worden uitgenodigd voor het deelnemen aan hun besloten site. En je kunt dus ook deelnemer zijn in meerdere sites.

TIP: Als je uitgenodigd wordt voor deelname aan een besloten site, let dan wel op dat degene die jou uitnodigt voor deelname ook echt degene is die je denkt dat het is. Dat kun je bijvoorbeeld nagaan door een persoonlijke vraag te stellen waarvan alleen deze persoon het antwoord weet.

Onderaan elke e-Kracht pagina vind je de uitgebreide handleiding (pdf) van e-Kracht.